Zacskóban a tömegbe dobott zsemlék - így osztanak ételt Röszkén

-

A videót osztrákok rögzítették.


Videó került fel a Youtube-ra arról, hogyan osztanak ételt a rendőrök a röszkei menekülttáborban. A táborról eddig nem volt publikus felvétel, újságírókat nem engednek be.A videó Alexander Spritzendorfer osztrák zöldpárti politikus Youtube-csatornáján tűnt fel.


A leírásában az áll, hogy három osztrák, Michaela Spritzendorfer-Ehrenhauser, Klaus Kufner és Ilse Lahofer járt a táborban, ekkor készült a felvétel. Kufner újságíró, zöldpárti aktivista, Lahofer nevére rákeresve pedig egy fotósra találunk a Google-n

A videó leírása szerint a táborban nincs orvosi ellátás, két önkéntes vöröskeresztes ül és vár az első emeleten, ha esetleg vészhelyzet lenne, de a mentőket bármikor lehet hívni. Az orvosi szobában egy kerek asztal van csupán három székkel és pokrócokkal. A pulton sebtapasz, 2 papírtörlő-guriga és egy sztetoszkóp van. A fal mellett fél csomag vécépapír és néhány csomag pelenka.

Az emberek próbálják megtalálni az elveszett ismerősöket, rokonokat oly módon, hogy útleveleket, telefonszámokat, neveket tartanak a kamera felé, áll a leírásban. "Három hónap alatt nem tudták megoldani a humánus ételkiosztást", zárul az írás.


A másik videót nem engedi beágyazva közzétenni a feltöltője, az itt nézhető meg.