Yaya Touré nem épül fel a kezdésre

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD / AFP / JEWEL SAMAD

-

Elefántcsontpart a legjobbja nélkül vág neki a vb-nek, Japán középhátvédje felépült, az olaszoknál viszont kidőlt De Sciglio. Sérülésjelentés.


Amint arról már tegnap is írtunk, valószínűleg legjobbja, Yaya Touré nélkül kell megkezdenie világbajnoki szereplését az elefántcsontparti labdarúgó-válogatottnak, amely a japán együttes ellen lép pályára a brazíliai torna szombati játéknapján. A Manchester City futballistája, a Premier League leggólerősebb középpályása combsérüléssel bajlódik, Sabri Lamouchi szövetségi kapitány pedig így várhatóan Serey Diének szavaz majd bizalmat. Viszont ott lehet a kezdőben Yaya bátjya, Kolo,aki legyőzte a maláriát. Másodszor.

Makoto felépült

A japánoknál ugyanakkor hosszú idő után újra bevethető lesz a csapatkapitány Haszebe Makoto. Neki első sorban a hátsó alakzat megszilárdítása lesz a feladata, amire nagy szüksége is van az ázsiai alakulatnak, ugyanis legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze egyet tudott lehozni kapott gól nélkül.

De Sciglio is kidőlt

Combsérülést szenvedett edzés közben, így nem játszhat az angolok elleni szombati világbajnoki mérkőzésen Mattia De Sciglio, az olasz labdarúgó-válogatott hátvédje. Enrico Castellacci csapatorvos elmondta: a sérülés nem súlyos, így várhatóan a Costa Rica elleni, június 20-i találkozón a védő már szerepelhet. De Scigliót Ignazio Abate vagy Giorgio Chiellini helyettesítheti a védelem bal oldalán. Az uruguayi Luis Suárez sem épül fel a kezdésre, erről itt írtunk bővebben.