Wenger talált vicceset az 5-1-es vereségben

Fotó: Getty Images / Julian Finney

-

Az Arsenal-edző szerint kevés, de reális esélye van továbbjutni a csapatának a Bajnokok Ligája csoportköréből.


A Bayern Münchentől elszenvedett négygólos vereség után is hisz a Bajnokok Ligája-továbbjutásban Arséne Wenger, az Arsenal edzője.

Az angol bajnokságban kimondottan jól szereplő együttes nagy meglepetésre két vereséggel kezdte a BL F jelű csoportját, de miután a Dinamo Zagrebtől és az Olimpiakosztól is kikapott, két hete 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent. Szerda este azonban alaposan visszavágott a német bajnok, 5-1-re nyert, ezzel komoly lépést tett a továbbjutás felé.

„Ez kulcsfontosságú meccs volt számunkra, amit szerettünk volna megnyerni. Nagyon komoly találkozó volt, a második félidőben némileg megtorpantunk, és védekezésben elkövettünk néhány hibát, de az Arsenal nem igazán tudta kihasználni ezeket” – vélekedett a németek két gólt szerző világbajnoka, Thomas Müller.

A sérülések miatt meggyengült Arsenal edzője, Arséne Wenger gratulált a Bayernnek, de úgy érezte, „a hiányosságaink miatt meglehetősen könnyű dolguk volt a hazaiaknak. Rendkívül rosszul védekeztünk, és ezúttal egyszerűen nem voltunk versenyképesek. Az a vicces, hogy szinte minden támadásunk során látszott, hogy képesek lennénk gólhelyzetet teremteni, de ilyen védőmunkával semmire nem megyünk.”

Két fordulóval a csoportkör vége előtt az angol csapat rendkívül nehéz helyzetbe került, hiszen a Bayern München mellett a görög Olimpiakosznak is kilenc pontja van, az Arsenalnak és a Dinamo Zagrebnek pedig csak három.

„Az Olimpiakosznak ki kellene kapnia itt, Münchenben, nekünk győznünk kell a Zágráb ellen, aztán Görögországban is. Ezzel együtt kevés, de reális esélyünk van a továbbjutásra” – vélekedett Wenger.