Wenger kicsit ideges lett: Hagyják abba, vagy én hagyom abba!

Fotó: Michael Regan/Getty Images / István Hajdu

-

Arsene mérges. Az Arsenal menedzsere felhúzta magát az ismétlődő kérdéseken, és jól kiosztotta az újságírókat, akik nem értenek a focihoz.


Wenger megmondja


A Manchester United elleni vasárnapi rangadó előtt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere megtartotta szokásos heti sajtótájékoztatóját, amely nem legjobban a sikerült. A sajtó munkatársai ugyanis nem elég, hogy az Olympiakosz elleni BL-vereség okait feszegették, de felhozták José Mourinhót, a Chelsea menedzserét is, akivel köztudottan feszült a a francia tréner viszonya.

„Kijöhetnek a meccsre, ítéletet mondhatnak a találkozóról, és eldönthetik, hogy jól dolgoztam-e, vagy rosszul. Én ezzel soha nem foglalkoztam. Elfogadom az ítéletet, amit a csapat játékáról hoznak, de ez nem jelenti azt, hogy minden információt meg kellene osztanom magukkal” – mondta, amikor arról kérdezték, miért a két gólban is ludas David Ospina állt a kupameccsen a kapuban.


„Nem jól látták a keddi meccset. Folyton ugyanazzal jönnek. Beállítanak a kapuba egy kapust, aki elkövet egy hibát, van ilyen, el kell fogadni. De ha látták a meccset, és mégis azzal jönnek, hogy Ospina miatt kaptunk ki, akkor megkérdőjelezem, hogy valóban értenek-e a focihoz.”

És a helyzet csak rosszabbodott, amikor előkerült José Mourinho neve és az általa mondottak, miszerint Wenger szerencsés, mert ő az egyetlen menedzser a ligában, akin nincs nyomás. „Nézzék, vagy befejezik ezt a sztorit, vagy én fejezem be a sajtótájékoztatót” – jelentette ki határozottan a francia mester.

Majd jött az alaposabb ledorongolás: „Kezdem azt hinni, hogy híján van a kreativitásnak a sajtó, és folyton ugyanazt szajkózza. Ez most már nagyon, nagyon, nagyon unalmas. Nem vagyok hajlandó ezt folytatni. Ha a vasárnapi meccsel kapcsolatban van bármilyen érdekes kérdésük, arra nagyon szívesen válaszolok, de ezenkívül ne térjünk mindig vissza ugyanahhoz a sztorihoz.”