Welsz segélyszervezete pénzt is mosott?

Fotó: charitymarch.com

-

Pénzmosásgyanús ügyletekről és az általa működtetett segélyszervezet támogatóiról is árulkodnak azok a dokumentumok, amelyeket Welsz Tamás múlt csütörtökön bekövetkezett halála előtt adott át a rendőrségnek - írja keddi számában a Magyar Nemzet.


A lap értesülése szerint a nevével fémjelzett Charity March nevű segélyszervezet hazai „ügyfeleiről” is adatokat szolgáltatott a rendőrségnek halála előtt Welsz Tamás. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a múlt csütörtökön váratlanul elhunyt vállalkozó mint a segélyszervezet misszióvezetője, olyan dokumentumokat is átadott a hatóságnak, amelyek alapján nyomon követhető, hogy a segélyszervezet milyen cégektől, illetve magánszemélyektől kapott támogatást. Ezekből az iratokból és adathordozókból kiderülhet az is, hogy az említett támogatók a szervezet afrikai akcióihoz csatlakozva milyen összegeket igyekeztek eltüntetni a magyar hatóság elől, valamint az is világossá válhat, kik használhatták pénzmosásgyanús ügyleteik leleplezésére a segélyszervezettel tartott kapcsolatukat - írja a Magyar Nemzet.


Welsz Tamás, Simon Gábor, az MSZP korábbi elnökhelyettesének üzlettársa, múlt csütörtökön egy rendőrautóban vesztette életét, miközben irodájából épp kihallgatásra vitték. Welsz Tamással kapcsolatban kedden tart ülést a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, amelyre meghívást kaptak a Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó polgári titkosszolgálatok, továbbá az Információs Hivatal vezetői, s az országos rendőrfőkapitány is. A Welsz halálának pontos okát tartalmazó dokumentum azonban ekkor még biztos nem kerül a testület rendelkezésére. A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanis a Bűnügyi Szakértői Kutatóintézet részletes, toxikológiai elemzést is magába foglaló szakvéleménye legkorábban a következő hét elején készülhet el. Welsz egyéb gyanús ügyleteiről itt olvashat.