Welsz a Blikk szerint kivégzésekhez használt méreggel ölte meg magát

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

Szakértők szerint az USA-ban használt anyaggal, nátrium-pentotál szérummal lett öngyilkos a Simon-botrány koronatanúja.


A Blikk úgy tudja, a nyomozás adatai szerint Welsz Tamás már hónapokkal korábban beszerzett két üveget gyógyszerész ismerősétől – az egyiket magának, a másikat élettársának, Horthy Andreának. A lap azt írja a méregről, az nem kapható közforgalomban, és orvos sem írhatja fel. Welsz Tamás feltehetően közel egymillió forintot fizethetett a szerért, és tisztában volt azzal, hogy hogyan, milyen módon hat. Welsz egy hónapja halt meg, Simon Gábornak, az MSZP korábbi elnökhelyettesének üzlettársa volt.

A héten a Welsz-ügy

Péntekre a toxikológusok minden szükséges mintát levettek Welsz Tamás holttestéből, és a hatóságok írásban hozzájárultak a hamvasztáshoz. Szerdán az Index Welszhez köthető rejtélyes eltűnésről és halálról számolt be. Egy nagymegyeri borász februárban búcsúlevelet hagyott hátra, de a holtteste máig nem került elő. Egy másik szlovákiai magyar vállalkozót március közepén áfacsalás miatt letartóztattak, de a vizsgálati fogságban állítólag meghalt. Mindkét ember Welsz szlovákiai kapcsolataihoz tartozott. Kedden felmerült, hogy Welsz Tamás mégis életben lehet. A Blikk arról írt, hogy kirabolták a hamis útlevelekkel is üzletelő vállalkozó ingatlanját. A hvg.hu és a Velvet szerint nem törtek be a Welsz-irodába.


Welsz Tamás házából került elő – más bizonyítékok mellett – Simon Gábor Gabor D. névre kiállított bissau-guineai útleve. A gyanú szerint ezzel az útlevéllel nyitottak számlát a MagNet Bankban, ahol később több tízmillió forintot helyeztek el. Eddig három gyanúsítottja van a Simon-ügynek, a kiszivárgott információk alapján gyanítható, hogy egyikük Welsz Tamás. Welsz ellen az Interpol is körözést adott ki, a Sólyom Airways ügyében gyanúsították csalással és közokirat-hamisítással: az ő egyik cége, a Charity March irányítása alá került a soha be nem indult légitársaság tavaly év végén. Welsz bissau-guineai, uruguayi és magyar hármas állampolgárságú volt.