WC-tartályon pöccent be a szamurájkardos támadó

Fotó: Getty Images / Nadine Hutton

-

Vannak műveletek, amiket nem szabad ittasan csinálni a fürdőszobában.


Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a vádlott 2013. augusztus 22-én egy kőbányai lakásban ivott három ismerősével.

Ennek során a vádlott megkérte a másik három férfit, hogy segítsenek neki kicserélni a WC tartályt, azonban ez nem sikerült, ezért - valamint az elfogyasztott alkohol hatására - a vádlott agresszívvá vált.

Rövid szóváltás után a vádlott megragadta a sértett nyakát és fojtogatni kezdte őt, majd miután kis idő múlva elengedte és mind a három férfit ”felszólította a távozásra”. A másik két férfi már elhagyta lakást, amikor a vádlott és a sértett között ismét szóváltás alakult ki. Ekkor a vádlott magához vett egy 70 cm pengehosszúságú szamurájkardot és azzal a sértettet nagy erővel vesetájékon szúrta.

A sértett a jelentős vérzést okozó szúrt sebzés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg – áll az ügyészség közleményében.

Az 50 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.