Wayne Rooney marad az angolok csapatkapitánya

Fotó: MTI/AP / Kirsty Wigglesworth

-

Továbbra is Wayne Rooney lesz az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.


A nyári Európa-bajnokság után kinevezett szakvezető, Sam Allardyce az angol szövetség honlapján közölte, hogy a világbajnoki selejtezőkön annak ellenére a Manchester United 30 éves támadójának szánja a csapatkapitányi szerepet, hogy Rooney sok kritikát kapott az Eb-n visszafogott teljesítménye miatt.


„Wayne nagyszerű kapitány volt eddig. Az, ahogy ellátta feladatát, meggyőzött, hogy felkérjem a folytatásra” – indokolt a szövetségi kapitány, aki az izlandiaktól az Eb-nyolcaddöntőben elszenvedett vereséget követően lemondott Roy Hodgson helyét vette át.

Rooney éppen Hodgson ténykedése alatt vált csapatkapitánnyá a válogatottbeli szereplését a 2014-es világbajnokság után lemondó Steven Gerrard helyett.

Az angolok (a szlovákok ellen) vasárnap kezdik meg vb-selejtezős sorozatukat. Rooney – aki 115 mérkőzésen 53 gólt szerzett az angol válogatottban – 116. pályára lépésével a legtöbb válogatottsággal rendelkező angol mezőnyjátékos lesz. Eddig David Beckhammel együtt állt az élen, míg az abszolút angol rekordot a 125-szörös válogatott kapus, Peter Shilton tartja.