Wakeboardpálya épül a Deseda-tavon

-

Wakeboardozni is lehet majd a kaposvári Deseda-tavon, a somogyi megyeszékhely közgyűlése pályázat útján keres bérlőt arra a területre, ahol megépülhet a kötélpálya.


A kétoszlopos wakeboardpálya és az ahhoz tartozó kiszolgáló helyiség a toponári strandon, a nyári turisztikai szezonban várná az érdeklődőket. A működtetésére alkalmas területet az önkormányzat június 1-jétől öt évre adná bérbe, az erről szóló pályázati kiírás május 15-én jelenik meg, a jelentkezési határidő május 27. A pálya építése, működtetése és a szezont követő elbontása a bérlő feladata.

Magyarországon tíz-tizenöt kábelpályás vízisí- és wakeboardpálya üzemel, a szórakozás és a sport ezen formája iránt egyre nagyobb az igény. A kaposvári önkormányzat úgy látja, hasznos lenne, ha a város újabb attrakciót, kikapcsolódási lehetőséget biztosítana a helyiek és a turisták körében népszerű helyen.

A város a Desedánál számos fejlesztést valósított meg európai uniós támogatással az elmúlt években. Ökoturisztikai útvonal, kerékpárút, kilátó, látogatóközpont és több esőbeálló épült, a tavon tizenegy személyes kirándulóhajó közlekedik.