Wábereré lett egy telek Budapest egyik legjobb részén

-

A Hegyvidék belvárosi részén, a MOM Park bevásárlóközpont szomszédságában jutott hozzá a milliárdos üzletember az értékes területhez.


Nem először kapott felszólítást a fideszes Pokorni Zoltán polgármester a XII. kerületi képviselő-testület ellenzéki tagjaitól, hogy valljon színt: kié lehet az a telek, amelyet januárban hirdettek meg a Hegyvidéken. A városvezető tegnap választ adott a kérdésre: Wáberer Györgyé, az ismert kamionos cég milliárdos tulajdonosáé, miniszterelnöki megbízotté.


Mint az önkormányzat honlapján olvasható, a polgármester maga számolt be a február 25-ei testületi ülés végén, hogy az Alkotás utca és a Csörsz utca sarkán található négy önkormányzati telek "nagy érdeklődés mellett" elkelt.


A licit eredményes volt, és az önkormányzat magas, közel félmilliárdos áron sikeresen értékesítette a telkeket. A győztes pályázó a Green Urban Elegant Kft. volt.

A Green Urban Elegant tulajdonosa egy cégen keresztül Wáberer György, akinek kamionos vállalkozása, a Waberer's International önmagában évente 2-4 milliárd forint profitot termel, miközben az üzletember tucatnyi más logisztikai és ingatlanbefektetési vállalkozásban érdekelt.

A hegyvidéki telek 1867 négyzetméter, és ha ezzel elosztjuk az 500 millió forintot, akkor négyzetméterenként valamivel több, mint 260 ezer forint jön ki. A szocialista Tüttő Kata interpellációjára adott válaszból az is kiderült, hogy négyen pályáztak az ingatlanra. Tüttő Kata a szocialista kormány idején sikeres és ingatlanprojektekben is utazó vállalkozó, Leisztinger Tamás élettársa.

Korábbi sajtóértesülések szerint az Alkotás és Csörsz utca sarkán, a Wábererével szomszédos területeken a Fidesz-kormánnyal ugyancsak jó kapcsolatokat ápoló befektető, Garancsi István is fejlesztésre készül. A Hillside Offices projektjét már hirdetik is a nagy ingatlanos cégek, de a 22 ezer négyzetméternyi irodából még csak néhány százat kötöttek le.


A Hillside Offices látványterve