Vonn rekordot beállítva nyert, Miklós Edit 17.

Fotó: Getty Images / Christophe Pallot/Agence Zoom

-

A 31 éves amerikai, szakági címvédő Lindsey Vonn 36. alkalommal nyert lesikló vk-versenyt, sikerével pedig beállította az osztrák Annemarie Moser-Pröll rekordját.


A viadalt eredetileg St. Antonban rendezték volna, de a hó hiánya miatt Zauchensee-be tették át, ahol a megszokottól eltérően nem egy futamban, hanem két versenyen, rövidített pályán (1380 méter) mérték össze tudásukat a résztvevők, s az első csúszás után csak a legjobb 30 folytathatta a második szakaszban.

Miklós Edit az első futamban többször hibázott, de a 24. helyen így is továbbjutott, a második viadalon pedig hatodikként rajtolva ért el olyan időeredményt, amelynek köszönhetően hét pozíciót javított, s értékes vk-pontokat szerzett.

A lesikló viadal első szakaszában a svájci Lara Gut kiesett, ő lehetett volna Vonn egyik legnagyobb ellenfele, a norvég Lotte Smiseth Sejerstedet pedig súlyos bukás után mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Vonn összességében pályafutása 72. vk-sikerét aratta, ezzel az összetett pontversenyben feljött a második helyre, a szakági rangsorban pedig négyből három versenyt megnyerve vezet. Utóbbi listán a hazai szurkolók örömére most harmadik osztrák Cornelia Hütter a második, Miklós Edit pedig az amerikai Laurenne Ross-szal holtversenyben 17.

Vasárnap szuper-óriáműlesiklásra kerül sor Zauchensee-ben, az eseményt élőben közvetíti az M4 Sport.