Vonaton él a német nő, mert nem akart lakbért fizetni

Fotó: Felix Mayr

-

Egy évet biztos így akar eltölteni, bár egy kis csalás már most is van benne.


A német egyetemista, Leonie Müller szerint az egész akkor kezdődött, amikor összeveszett a bérbeadójával. Ekkor jött rá, hogy nem akar többé ott élni, sőt, igazából sehol sem akar lakni. Úgyhogy vett egy olyan bérletet (Bahncard 100), amellyel minden vonaton ingyen utazhat az országban.


Azóta – pontosabban három hónapja – a vonat mosdójában mossa meg a haját, és a dolgozatait is 190 kilométer per órás sebesség mellett írja meg. Leonie Müller a Washington Postnak úgy nyilatkozott, hogy nagyon élvezi ezt a szabadságot


Igazán otthon érzem magamat a vonatokon, és annyi várost és barátot látogatok meg, amennyit csak akarok. Olyan mintha állandóan szabadságon lennék.

A 23 éves lány egész élete belefér egy kis hátizsákba, ebben tartja a ruháit, a tabletjét és a főiskolai papírjait is.


A vonatért havonta 380 eurót fizet, míg a lakás 450 euróba került. De nem csak ez a célja az egésszel.


Arra akarom inspirálni az embereket, hogy kérdőjelezzék meg a szokásaikat, és azokat a dolgokat, amelyekről az gondolják, hogy normálisak.

Noha sokszor éjjel is utazik, a legtöbbször rokonoknál vagy barátoknál alszik, így a barátjánál, anyukájánál és nagymamájánál.


„Elvileg távkapcsolatban élnénk, de az, hogy mindig utazom, megkönnyíti a helyzetünket” – mondta Müller a barátjával való viszonyáról. A lány egyébként tapasztalatairól blogot is vezet, valamint erről írja az alapképzéses szakdolgozatát is. Összesen egy évig akar így élni.

Keressük a magyar követőit!