Vona Gábor szerint soha nem kaptak orosz támogatást

Fotó: MTI / Veres Nándor

-

A Jobbik elnöke a Magyar Időknek adott interjút, amiben Kovács Béla kémügyéről is beszélt. Az elismerte, hogy az EP-képviselő korábban pénzzel támogatta a pártot.


„Nincs és soha nem is volt semmilyen orosz támogatás! Semmiféle külföldi forrást nem fogadnék el” – mondta a Magyar Időknek adott, pénteken megjelent interjúban Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Szerinte a Jobbik alapvetően az állami támogatásból gazdálkodik, ezt egészítik ki a tagságtól befolyó pénzzel és „azokból a pluszforrásokból, amit néhány támogatónk ad”. Az egyik ilyen támogató a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla EP-képviselő, akitől nyolcmillió forintot kaptak még 2010 előtt, de ez szerepelt is a hivatalos beszámolóban.


Kovács Béla kémügyéről a pártelnök azt mondta: szeretné látni, mik a bizonyítékok, mi a valóság, de régóta nincs új információ az ügyben. „Ha Kovács Béla kém, akkor tudom, mi a dolgom; a Jobbikban nincs helye kémnek” – mondta a pártelnök, de szerinte a Jobbiknak nincsenek meg azok az eszközei, amelyekkel ki tudnának szűrni egy esetleges kémet. Szerinte azonban érdemesebb lenne azokról az állítólagos kémekről beszélni, akiket a közelmúltban tartóztattak le, korábban pedig vezető beosztásban a kormánynak dolgoztak.