Vona Gábor: A Jobbik győzelmével változás indulhat el az országban

Fotó: MTI/MTVA / Nagy Lajos

-


Presztízsjelentősége van a vasárnapi időközi országgyűlési választásnak – jelentette ki a Jobbik elnöke szombaton Tapolcán, a párt kampányzáró lakossági fórumán. A helyi művelődési központban mintegy 150 fős hallgatósága előtt Vona Gábor azt mondta, ha vasárnap a Jobbik nyer, végre elindulhat valamiféle változás az országban.

A Veszprém megyei Tapolcán azért tartanak vasárnap időközi választást, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A Jobbik Rig Lajos tapolcai alpolgármestert indítja, a Fidesz jelöltje Fenyvesi Zoltán, az MSZP-DK jelöltje Pad Ferenc. Az előrejelzések szerint a jobbikos és a fideszes jelölt fej-fej mellett halad.

Vona Gábor „mint kormányra készülő párt elnöke” kijelentette, Magyarországon elsőként a korrupciót szeretné felszámolni. Azt mondta, ez pénzbe sem kerül, sőt „nagyon sok pénzt tart meg az országnak”. Szerinte az elmúlt 25 évben nem volt olyan kormánya Magyarországnak, amelynek nem lett volna „piszkos, mocskos, aljas korrupciós ügye”. Kijelentette, Magyarországon mindaddig nem lesz a korrupció hálózata felgöngyölítve, amíg nem lesz olyan kormánya az országnak, amely nem érintett az elmúlt 25 év ügyeiben.