Vona: Európa béna kacsa, Gyurcsány gusztustalan

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

A Jobbik elnöke szerint egyértelművé kell tenni, hogy Magyarország a magyaroké, „mindenkit becsülünk, de ide senkit nem kérünk”.


Az illegális bevándorlást a regisztráció eltörlésével és a határ lezárásával lehet megállítani – mondta Vona Gábor a Jobbik Belügyminisztérium előtt tartott szombati demonstrációján Emellett a honvédség bevonását is szorgalmazta, abszurdnak ítélve, hogy az Afganisztánból hazatérő missziós katonák éppen afgánokat tartóztatnának fel a déli határon.


Szerinte a migrációs helyzet megoldása nemzeti ügy, s noha le akarják váltani a kormányt, katasztrófahelyzetben a nemzeti egység számít. Ha a társadalom nem jól vizsgázik, akkor 50-100 évre eldőlhet Magyarország sorsa – jelentette ki.

Véleménye szerint komolyan kell készülni arra, hogy még csak az elején tart a migrációs folyamat, „még szóba sem került fekete Afrika”. Szerinte a humanitárius katasztrófa nem a bevándorlókat fenyegeti, hanem a magyar embereket, államigazgatási, szociális, közbiztonsági és közegészségügyi szempontból. Elutasította a bevándorló gyerekek integrációját, iskoláztatását is.

Vona Gábor gusztustalannak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök „Teréz apaként” fogad be bevándorlókat. Ha jó akar lenni, akkor azoknál kezdje a vezeklést, akiknek 2006-ban tönkretette az életét – üzente.

A Jobbik elnöke a bevándorlók befogadását a közel-keleti országok feladatának nevezte és az Egyesült Államok felelősségét hangsúlyozta. Mint mondta, amíg Amerika világuralomra tör, addig nem lesz béke. Európát pedig „béna kacsának” minősítette, amely „csak nézi az eseményeket, hápog és tömik”. Ha most nem szedi össze magát, akkor semmi nem marad belőle – tette hozzá.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke azt nevezte a legnagyobb veszélynek, hogy megszokottá válik, hogy a „közel-keleti pályaudvaron idegen kultúrájú, szokásrendszerű emberek szépen lassan úgy tesznek, mintha természetes lenne mellettünk élni”, mintha lehetne együtt élni azokkal, akiknek eszük ágában sincs integrálódni.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere felszólalásában személyes tapasztalatait sorolta és kijelentette: valamennyi fegyver forgatáshoz értő embert le kell küldeni a magyar határ védelmére, mert „háború van, agresszió érte Magyarországot”.

A beszédeket néhány százan hallgatták, a tüntetés előtt a téren többször elhaladt egy kisteherautó, amelyen Vona Gábor egy korábbi nyilatkozata volt látható:


Az iszlám az emberiség utolsó reménye.