Volt fideszes képviselő lett a szombathelyi Vasjármű vezetője

-

Glattfelder Béla tíz évig volt EP-képviselő, majd államtitkár. Most a vasúti iparban tevékenykedik, Szombathelyen indítana újra egy felszámolás alatt álló üzemet.


Egy volt fideszes képviselő, Glattfelder Béla lett a hányatott sorsú szombathelyi MÁV Vasjármű Kft. új ügyvezetője – írja a Nyugat.hu helyi hírportál. Glattfelder – aki megerősítette a lap értesülését – a Fidesz országgyűlési képviselője volt 2004-ig, majd tíz éven át a párt európai parlamenti képviselője volt. 2014-től a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára volt, onnan tavaly októberben távozott.

A jelenleg felszámolás alatt álló céget a kisgyőri székhelyű Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. vásárolta meg, amelynek ügyvezetője szintén Glattfelder. A cég tulajdonosa az É-D Vascentrum Kft., amely cég egy áttéten keresztül a Delawer államban bejegyzett Everett Trading Inc. tulajdona.

Glattfelder a Nyugat.hu-nak azt mondta: a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. a Vasjármű szombathelyi telephelyén lévő vagyont vásárolta meg és ezt a telephelyet bérelte ki, a Vasjármű celldömölki telephelye a MÁV-hoz kerül. Jelenleg a tevékenység megkezdéséhez szükséges engedélyek megszerzésén dolgoznak, közben pedig azt is vizsgálják, hogy a Vasjármű dolgozóinak átvételéhez milyen állami támogatást kaphatnak.