Volt felesége szerint drogos kocsmatöltelék volt terrorista férje

Fotó: AFP / DOMINIQUE FAGET

-

A 31 éves Ibrahim Abdeslam múlt pénteken egy kávézó előtt robbantotta fel magát a Boulevard Voltaire-en, de a merényletben rajta kívül senki nem halt meg. Ő egyike volt annak a két fivérnek, akik részt vettek a merényletsorozatban. Korábban édesanyja vette védelmébe a sajtóban, most viszont volt felesége pakolt ki róla a The Sunnak.


Egész nap DVD-ket nézett, arab hiphopot hallgatott, és közben füvezett. Nem vetette meg a sört és a vodkát sem. Fiatal korában kétszer ült lopásért. Villanyszerelői képesítése volt, de túl lusta volt dolgozni. Évekig havi 1000 eurós munkanélküli segélyből éltek, erre gyereket sem mertek vállalni. Így jellemezte a volt férjét a The Sunnak az egyik párizsi öngyilkos merénylő, Ibrahim Abdeslam volt felesége. Mint elmondta, 2008-ban költöztek szét, de csak öt évvel később váltak el hivatalosan. Végül a belgiumi Molenbeek városrészben kapott üzletvezetői állást egy bárban, de állítólag a bárt csak drogtanyaként emlegették a helyiek, ahonnan áradt az utcára a hasis szaga.


A merénylő édesanyja viszont korábban mentegette fiát a sajtóban, mondván, hogy nem akart semmi rosszat, csak véletlenül robbantott, mert túl stresszes volt. Az öngyilkos merénylő testvére, a merényletsorozatban szintén részt vevő 26 éves Salah Abdeslam még mindig szökésben van. Őt szombaton a francia–belga határ közelében az autópályán igazoltatták a rendőrök, ám két másik társával együtt végül tovább engedték.