Volkswagen busz Porsche motorral? Hol egy versenypálya?

-

Ez lesz abból, ha keresztezzük a Volkswagen T1 őshippibuszt a Porsche turbómotorjával, és még ki is csapatjuk vele a biztosítékot.


Race-Taxi a neve annak a szolgáltatásnak, amelynek keretében egy bizonyos Fred Bernhard mutatja meg a Spa-Francorchamps-i pálya csínját-bínját azoknak a gyanútlan autósoknak, aki nem törnék össze magukat saját bénaságuk vagy amatőrségük okán. Nekik elég csak beülni a Volkswagen T1-nek látszó tárgyba , és élvezni az utazást.

És hogy mit tud mutatni egy ősrégi furgon a felejthetetlen durrogós hangulaton kívül egy komoly versenypályán? Valóban nem sokat, de ezzel az autóval kapcsolatban rögtön feltűnik néhány apróság: például szélesebb, mint egy sima T1-es. Ez elsősorban azért van, mert igazából ez már a T3-asnak hívott harmadik generáció, csak épp úgy néz ki, mint egy T1-es. Egyébként pedig a szokatlan szélesítés ahhoz is kellett, hogy beférjen a Porsche 911 993-as sorozatának biturbómotorja, mely a 996 GT3 sebességváltóján keresztül viszi a mintegy 550 lóerőt a hátsó kerekekhez. Így pedig már igen rendesen lehet repeszteni. Innentől már csak hab a tortán a fantasztikus, retró hangulatú fényezés és természetesen az örömóda, amely a kipufogón keresztül jön.