Vizsgálják, mitől pattant meg a Dunán a Lánchíd alatt átrepült gép

Fotó: MTI / Lakatos Péter

-

Múlt vasárnap három gép egyszerre repült át a Lánchíd alatt, és az egyiknek a kereke - valószínűleg a nagy széltől - beleért a vízbe.


Vizsgálatot indított a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) a vasárnapi Nagy Futamon történt légi mutatvány miatt, amely során az egyik repülő futóműve nagy sebesség mellett a Dunába ért - számolt be az M1 aktuális csatorna esti Híradójában.

A vasárnapi rendezvényen három gép egyszerre repült át a Lánchíd alatt, és az egyiknek a kereke - valószínűleg a nagy széltől - beleért a vízbe. A gép aztán fel tudott emelkedni, így végül nem történt baleset. Egyik olvasónk is megörökítette a forró pillanatokat.A KBSZ ezek után a hirado.hu-val azt közölte: egyelőre adatokat gyűjtenek és ellenőrzik, hogy a rendezvényen minden szabályt betartottak-e.

Múlt vasárnap negyedik alkalommal rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót. A rendezvény központja a Várkert Bazárnál volt, onnan indultak és oda is érkeztek vissza az autók, a légi bemutatókat pedig a Duna felett tartották.