Vizoviczki előzetes letartóztatásba került

Fotó: pestisrácok.hu / pestisrácok.hu

-

Előzetes letartóztatásba helyezték a korábban több budapesti szórakozóhely üzemeltetésében is érdekelt, illetve korrupciós bűncselekményekkel meggyanúsított Vizoviczki Lászlót.


A bíróság hétfőn harminc napra elrendelte a férfi előzetes letartóztatást a bizonyítási eljárás meghiúsítása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt, valamint azért, mert a Vizoviczki ellen folyamatban lévő eljárás során szabadságvesztéssel büntetendő, szándékos bűncselekmény elkövetése miatt újabb eljárás indult. A férfit „büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban” bűntettével gyanúsítják. A védő és a gyanúsított szerint az alapos gyanú nem áll fenn, ugyanakkor a bíróság azt közölte, hogy a végzés szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alátámasztják a gyanút.  


Vizoviczkit előző héten, pénteken vették őrizetbe. A férfit legelőször az előzetes letartóztatásból 2013 májusában helyezték házi őrizetbe, ugyanezen év decemberében ezt lakhelyelhagyási tilalomra változtatták. Az őrizetbe vételre most azért került sor, mert a költségvetési csalással összefüggő bűncselekményeit vizsgálva felmerült, hogy Vizoviczki megpróbálta befolyásolni az ügy érintettjeit, ami a kényszerítésnek is minősülhet. Ebben az új eljárásban a Budapesti Nyomozó Ügyészség jár el, de a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, és a bíróság hétfőn azt el is rendelte.