Vízi hullával pancsoltak a gyerekek Csehországban

Fotó: iStockphoto / hanti83

-

Kusturica filmeket idéző jelenetnek lehetettek a szemtanúi azok, akik szombaton a morvaországi Otrokovice egyik parkjában sétálgattak. A vízben egy babakék ponyvával hanyagul letakart hulla körül kisgyerekek pancsoltak kacarászva. A merőlegesen az ég felé álló dermedt kar, úgy tűnik, senkinek sem vette el a kedvét a fürdőzéstől a hétvégi kánikulában.


A szerencsétlenül járt férfi egyébként egy hajléktalan volt, aki a megelőző éjszaka a társaival fürdött a park tavában. Mikor a többiek nem látták kijönni a vízből a férfit, egyszerűen visszamentek a városba. A rendőrség nyomoz, hogy nem történt-e valamilyen törvényszegés.


Ugyanakkor a rendőrség is komoly vizsgálatnak nézhet elébe, hiszen lényegében a lehető legrosszabbul kezelték az - ugyan tragikus - de koránt sem egyedülálló esetet. Ahelyett ugyanis, hogy a szokásos eljárásnak megfelelően elkerítették volna a területet, és gyorsan kihalászták volna a holttestet a vízből, még bent hagyták egy pár órát ázni a halottaskocsi érkezéséig. A hullát pedig nemhogy nem kerítették körül, de hagyták, hogy kisgyerekek rohangáljanak a közvetlen közelében.- Vigyék innét ezt a szimulánst - mondta Bautze, katonai főorvos, amikor meggyőződött róla, hogy az illető halott.

Jaroslav Hašek