Vízbe fulladt Viktor Janukovics fia

Fotó: RIA Novosti / Starostenko Sergey

-

Vízbe fulladt Oroszországban, a befagyott Bajkál-tavon a megbuktatott ukrán államfő, Viktor Janukovics kisebbik fia, Viktor Janukovics.


Vasárnap este Anton Herascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó elmondása szerint a 33 éves férfi, akit apjához hasonlóan Viktor Janukovicsnak hívtak, Volkswagen Multivan típusú kisbusszal ráhajtott a befagyott Bajkál-tóra, de a jég beszakadt, és az autó süllyedni kezdett.


Herascsenko szerint Viktor Janukovics vezette az autót, és még öten ültek benne, de rajta kívül mindenkinek sikerült ép bőrrel megúsznia a kalandot. Szemtanúk szerint, amikor beszakadt a jég, az autó a bal oldalára, a jégnek dőlt, ezért Janukovics nem tudta kinyitni az ajtót, ráadásul azzal is időt veszített, hogy be volt kötve a biztonsági öve – írtja az UNIAN hírügynökség.

Az egy évvel ezelőtt megbuktatott ukrán államfőnek két fia volt, Olekszandr és Viktor. Az idősebbiket, Olekszandrt adómegkerülés miatt körözik az ukrán hatóságok, és zárolták horribilis vagyonát.

Csak az utóbbi egy hónapban ez már a harmadik olyan eset, amikor Janukovicshoz köthető személy halt meg; Sztanyiszlav Melnik volt parlamenti képviselő öngyilkos lett kijevi otthonában, Mihajlo Csecsetov volt ukrán frakcióvezető-helyettes pedig egy 17. emeleti lakásból ugrott ki.


Ifjabb Viktor Janukovics és ujdonsült felesége 2009-ben