Vívó-vb: Szilágyi és Szatmári továbbjutott, Decsi és Iliász kiesett

-

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron nagyon elverte a mexikói Eduardo Larát.


A vb honlapja szerint az idei Európa-bajnok, olimpiai bajnoki címvédő Szilágyi – akinek hétfőn nem kellett selejteznie – a papírformának megfelelően vívott a mexikói Eduardo Lara ellen. A mérkőzés eleje ugyan szorosabban alakult a vártnál, 5-4 is volt az állás, ám innentől már csak a magyar klasszis adott tust, 15-4-re győzött, és bejutott a legjobb 32 közé.

A világranglistán 30. Szatmári András a rangsorban eggyel mögötte álló egyiptomi Mohamed Amer ellen rendkívül kiélezett asszóra kényszerült. A 22 éves magyar szinte végig fej fej mellett haladt riválisával, de Amer 13-11-re ellépett tőle. Szatmári viszont ezután nagyon összeszedetten kardozott, és végül 15-13-ra nyert.

A másik két magyar közül Iliász Nikolász 4-9-es hátrányból felállt, 12-9-re fordított az iráni Ali Pakdaman ellen, de riválisa sorozatban adott hat tussal győzni tudott. Decsi Tamás már az elején hátrányba került, és végül simán, 15-9-re kapott ki a kanadai Joseph Polossifakistól.

Szatmári a tavalyi egyéni vb-bronzérmes orosz Alekszej Jakimenko, Szilágyi pedig az olasz Enrico Berre ellen lép pástra a 16 közé kerülésért.