Vitézy reagált Tarlós "tütüzésére"

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Aggódik, hogy megváltozott a főváros akkori szellemisége, amit az általa vezetett BKK képviselt.


Nem zavar a főpolgármester tütüzése, vagdalkozása, amíg ez azt jelenti, hogy a retrográd közlekedési tervekből kihátrál és nem építi le az elmúlt évek közlekedésfejlesztési eredményeit a kerékpáros közlekedésben és a tömegközlekedésben

– mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezetője a hvg.hu-nak. Mindezt azután, hogy Tarlós István pénteken úgy nyilatkozott, hogy „Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night klubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel”.


Vitézy csütörtökön egy rendezvényen vett részt, ahol kritizálta azt a korábban kiszivárgott főpolgármesteri utasítást, amely a kerékpáros közlekedés visszafejlesztését tűzte ki célul. Igaz, ezt később cáfolta a polgármester.

Vitézy, a főpolgármester utasításra reagálva, az Origónak arról beszélt, hogy megszűnt az a komplex közlekedésirányítási rendszer, amely még jellemző volt arra a Budapestre, amikor ő volt a BKK vezére. Szerinte pont további fejlesztésekre lenne szükség, mert rengeteg budapestit az tart vissza a kerékpározástól, hogy nincs eléggé kiépítve hozzá az infrastruktúra. Példaként említette a Bubi második ütemét, a tömegközlekedés kerékpárszállítását, és még több kerékpársáv létesítését. „A városnak érdeke, hogy minél több kerékpáros legyen. És nem csak a városnak elvontan, hanem a város lakóinak” – mondta Vitézy.