Vitézy a Facebookon szólt be Tarlósnak

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Április 1-től jelentősen megkurtítják a BKK feladatkörét, ami az első lépése lehet annak folyamatnak, amellyel Tarlós István ismét az autóforgalmat helyezné előtérbe a tömegközlekedéssel szemben. Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója egy terjedelmes Facebook-posztban fejtette ki, hogy szerinte ez miért borzalmas döntés, és 2016 Budapestjén miért jelent visszalépést a múlt századba.


Vitézy az Index cikkére reagálva tette ki a posztot, amit pár óra alatt több százan osztottak meg. A korábbi vezérigazgató szerint a BKK-t olyan sikeres városok példája alapján alkották meg annak idején, mint London vagy Szingapúr. Az eddigi progresszív, a kor szellemével összhangban levő stratégia helyett olyanok elképzelései fognak mostantól megvalósulni, akik lélekben még a 70-es években élnek.


Vitézy szerint ma már az emberek nem kevesebb buszsávot és tömegközlekedést akarnak, hanem többet, a kerékpározás népszerűsége pedig megállíthatatlan. A mai fiatalok már jobban vágynak a legújabb okostelefonra, mint egy autóra, az embereknek fontosabb az egészséges életmód, mint a dugóban ücsörgés.

„2016 van és ha most épp visszafelé is indult Budapest e téren, biztos vagyok benne, hogy a jövő ellen sikeres harcot nem lehet vívni” – zárja optimistán Vitézy a posztját.


Amikor a BKK-t felállítottuk, az volt a cél, hogy egy integrált közlekedésszervező alakuljon, ami egyszerre foglalkozik...

Posted by Vitézy Dávid on Sunday, 31 January 2016