Vitézy a 105-ös busz utasaként beszólt a József nádor téri vitába

Fotó: MTVA Sajtó- és Fotóarchívum / Váli Miklós

-

A BKK volt vezérigazgatója sem ért egyet azzal, hogy mélygarázs vonzza a forgalmat a belváros szívébe.


A vita azután robbant ki, hogy kiderült, a Nemzetgazdasági Minisztérium épületéből szálloda lesz, miután a kormány a Várba költözik, és a hotelhez szükséges mélygarázsnak adják át a József nádor teret. Az első áldozatok a fák lettek. Mire a Fidesz egykori fő környezetvédője, Illés Zoltán tiltakozni kezdett volna, a fákat már ki is vágták.


Az Index most azt is észrevette, hogy Vitézy Dávid, aki ugyancsak a Fidesz-többségű Fővárosi Közgyűlés idején lett a Budapesti Közlekedési Központ irányítója, a tömegközlekedést félti a szállodaépítőktől.


Olvasva ezt a cikket, azért érdemes a fákon túl is feltenni néhány kérdé...

Közzétette: Vitézy Dávid – 2016. március 14.

A közlekedési szakember szerint az amúgy is zsúfolt Belvárosba nem kellene olyan parkolót építeni, amely még több autóst vonz oda.


A beruházó az OTP Ingatlan Zrt., amelynek vezérigazgatója, Ádány Tamás az InfoRádiónak nyilatkozott. Ebből kiderült, hogy a beruházás már elkezdődött, miközben még nincsenek végleges tervek.

Vitézy Dávid azt is kifogásolta, hogy az építkezés idején az állandóan telített József Attila utcában egy sávot elvesznek a közlekedőktől, vagyis a buszoknak nem lesz külön sávja.

A BKK élén Vitézy valóban sokat tett azért, hogy Budapest közlekedési rendje a közösségi járműveknek adjon előnyt, az ő idején bővítették a buszsávokat, átalakították a menetrendeket, ám Tarlós István főpolgármesterrel nem jöttek ki, így végül is leváltották, és jelenleg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.