Visszavonult Steven Gerrard

Fotó: Getty Images / Alex Livesey

-

Steven Gerrard csütörtökön hivatalos közleményben jelentette be, hogy felhagy a profi labdarúgással.


A pályafutása nagy részét a Liverpoolban töltő, legutóbb a Los Angeles Galaxy csapatában futballozó középpályás azt követően döntött karrierje befejezése mellett, hogy lejárt a szerződése az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő együttesnél.


„Csodálatos pályafutásom volt, amelynek minden egyes pillanatáért nagyon hálás vagyok. Tinédzserként az volt az álmom, hogy magamra húzzam a Liverpool vörös szerelését, de amikor ezt 1998 novemberében megtettem, nem hittem, hogy még 18 évig viselni fogom” – mondta a Mersey-partiaknál összesen 710 mérkőzésen pályára lépett, 114-szeres angol válogatott játékos.

A 36 éves Gerrard írásában kiemelte, büszke arra, hogy csapatkapitányként vezethette a Liverpoolt, és része volt a sikerekben, elsősorban az Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győzelemben. A válogatottban lejátszott meccseire is büszkén tekintett vissza.

A hírek szerint a harmadosztályú MK Dons vezetőedzői posztot ajánlott neki, ő azonban ezt még korainak tartotta. A Liverpoolnál dolgozó Jürgen Klopp szintén jelezte, szívesen látná stábjában a klub legendáját.