Visszavonta a Tankcsapda a Loki-indulót

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Más lett a foci, és már nincs meg az az érzelmi töltés, ami tíz évvel ezelőtt életre hívta a „Piros-fehér” című dalt, indokolt a debreceni zenekar.


Valamivel több mint tíz év után először a Vasas elleni bajnoki mérkőzésen nem a „Piros-fehér” című Loki-indulóra vonult ki a DVSC-Teva futballcsapata egy a Nagyerdei Stadionban játszott mérkőzésen. Mégpedig azért nem, mert a nóta szerzője, a debreceni Tankcsapda zenekar „visszavonta” a 2005-ben írt dalt, így az már nem játszható a Loki-meccsek előtt, írja a civishir.hu.


A lap megkereste az együttest, és a tagok egy rövid közleményben indokolták a történteket. Mint írják, a „Piros-fehér” című dalt a Loki első, 2005-ben megszerzett bajnoki címe ihlette.

„Egy házibuli 'emelkedett' hangulatában tett ígéret – vagy ha úgy tetszik fogadalom – eredményeként 2005-ben, az akkori csapatban játszó barátaink és az általuk elért első DVSC bajnoki cím tiszteletére született, és lett a Loki indulója” – írta a zenekar.


Nem szól tovább


Azóta viszont sok minden megváltozott, többek között a csapat és a zenekar közötti kapcsolat sem olyan szoros már, mint egy évtizeddel ezelőtt.
„Az elmúlt években nem csak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk.”

A Tankcsapda ezzel átadja a lehetőséget az új generációnak az új Loki-induló megírására, és remélik, hogy az a „Piros-fehér”-hez hasonlóan nagy sikerekre vezeti majd a csapatot.