Visszavásárolná az egykori Várkert kaszinót az állam

-

Kétmilliárd forintot adna érte, a tulajdonos viszont több mint négymilliárdot kér. A budavári önkormányzathoz több panasz érkezett már az egykori kaszinó elhanyagoltsága miatt.


Visszavásárolná a magyar állam a budai Várkert-kioszkot, amely sokáig kaszinóként működött. A kormányzati szándékról a Magyar Idők értesült. Az állam csaknem kétmilliárd forintot ajánlott a mintegy kétezer négyzetméteres telken álló, 856 négyzetméteres, Ybl Miklós tervezte neoreneszánsz palotáért, az izraeli tulajdonos azonban több mint négymilliárdot kér az ingatlanért.

A lap szerint Várkert Bazár üzemeltetőjét és a budavári önkormányzatot is aggasztja az épület gazdátlansága és elhanyagoltsága. Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója örülne, ha rendeződne az épület sorsa és azt méltó módon használhatnák. Létrehozhatnának például éttermet, és így nem kellene a Várkert Bazár kiállítótermeit fogadások, kiállításmegnyitók esetén ilyen célra használni – nyilatkozta a lapnak.

A budavári önkormányzathoz is több panasz érkezett már az egykori kaszinó elhanyagoltsága miatt, tájékoztatásuk szerint ők is többször takarították már – a Várgondnoksághoz hasonlóan – a területet saját költségen. Az önkormányzatot nem kereste meg eladási szándékkal a tulajdonos, a Magyar Idők információi szerint egy internetes hirdetőoldalon 4 milliárd 85 millióért kínálja az épületet.