Visszavarrták a fiú lábfejét, amelyet majdnem leszakított a villamos

-

Vasárnap éjjel elütött egy 17-18 éves fiút a 61-es villamos. Az első hírek arról szóltak, hogy vélhetően amputálni kell mindkét lábát. A fiú valóban mindkét lábán súlyos sérüléseket szenvedett, az egyik lábfejét csaknem teljesen leszakította a jármű. A János-kórház sebészei azonban visszavarrták a végtagot, és a beteg ma már a lábujjait is képes volt mozgatni.


Hosszú, egyenes szakaszon gázolta el a 61-es villamos vasárnap éjjel azt a 17-18 éves fiatalembert, aki a BKV szerint a sínek között feküdt, amikor a baleset történt.

A baleset után perceken belül ott volt a rohamkocsi és a tűzoltóság, a fiú eszméletlen testét a villamos alatt találták meg. Mivel teljesen ráfutott a jármű, a kiemelésben a tűzoltóknak is segíteniük kellett – hangzott el az RTL Klub esti híradójában. Az első értesülések még arról szóltak, hogy amputálni kellett a fiú mindkét lábát, de ezek téves információk voltak. Szerencsére a műtőben kiderült, hogy a fiú jobban roncsolódott lábfeje is megmenthető.


Mint Kiss Jenő, a János-kórház osztályvezető főorvosa elmondta, a jobb lábszárát egy négyórás műtét során kellett rögzíteni, mert nyílt törést szenvedett.

A bal láb esetében végül a sebészek vissza tudták varrni a lábfejet. Mint a szakember elmondta, egy visszavarrt végtag soha nem lesz teljes értékű, de sok példa van arra, hogy a betegek jól tudják használni majdnem elvesztett végtagjaikat.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.