Visszavág a kormánynak az Uber

-

A cég online petíciót indított, ahol a trükk, hogy minden egyes aláírás automatikusan üzenetet generál Seszták Miklós fejlesztési miniszternek és Fónagy János államtitkárnak, írja a hvg.hu. A levéláradat válasz arra a szerdán nyilvánosságra került tervre, miszerint kormány-előterjesztés készült az Uber-sofőrök autói elkobzásának lehetőségével.


A szerdai kormányülésen tárgyalták azt az előterjesztést, melynek értelmében az uberezésen kapott sofőröknek már a helyszínen levennék a rendszámát a rendőrök, közölte sajtótájékoztatóján Fónagy János államtitkár, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), 16 taxisszervezet, a közlekedési hatóság, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság egyeztettek a kérdésről.

A kormányülés az államtitkár bejelentése idején még tartott, annak, pontosabban a tervezett jogszabálynak a pontos részleteit még nem közölték.

Az Uber szerint a kormány ezzel a szabályozástervezettel engedett „a taxisok zsarolásának”, ezért aláírásgyűjtést indított. A petíciót mostanáig több mint 3100-an írták alá, és az aláírók száma percről percre nő.

Az aláírásokkal ellátott levelet az Uber Seszták Miklós fejlesztési miniszternek és Fónagy János államtitkárnak címezte.


Önnek, mint a Kormány tagjának fontos döntést kell meghoznia. Kérem, hogy olyan döntést hozzon, amely jó a budapestieknek. Döntsön helyesen

– áll a szövegben.

A kormány, illetve a taxiscégek álláspontja szerint az Uberrel adózási gondok vannak, ezenfelül a sofőrök semmilyen más előírást sem tartanak be. A minisztériumban vizsgálják az applikáció letiltásának lehetőségét is.

Az Uber szerint viszont átláthatóvá tettek egy szolgáltatást, támogatják a sofőröket a szabályok betartásában, és minden Uber-utazás biztosítva van.