Visszautasítja Hadházy vádjait az Emmi

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Az LMP-s politikus a Korábban Érkeztem, a koraszülötteket és családjukat támogató alapítványról beszélt.


Hadházy Ákos politikai haszonszerzésből álinformációkat terjeszt – mondta Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára az Echo tévében. Szerinte valótlanság, hogy három mentorházra költöttek 80 millió forintot, mivel ezt az összeget még nem használták fel és további 25 tanácsadó helyszínköltségét is ebből az összegből fedezik majd.

A jogi szolgáltatásokkal kapcsolatban nem igaz, hogy 50 millió forintot költenek el saját működésükre, mivel egyrészt ezt a pénzt nem költötték el, hanem egy keretszerződésben kötötték le, másrészt az összegből az érintett családoknak nyújtanak majd jogsegélyt – mondta az államtitkár. Szerinte nem játszott szerepet az alapítvány 1,2 milliárd forintos uniós támogatásának elbírálásában, hogy a szervezet kuratóriumának tagja Lázár János felesége.

Schanda szerint Hadházy részt vett az alapítványnál egy szegedi fórumon, ahol az anyák és orvosok támogatták az alapítvány munkáját, Hadházy viszont tiszteletlenül beszélt velük, ezért a képviselőnek elnézést kell kérnie és meg kell követnie az alapítvány vezetőit.