Visszatérne a fél karját elvesztett motorversenyző

-

Stephen Thompson kis híján otthagyta a fogát a legutóbbi utcai versenyen, a North West 200-on, de már arra készül, hogy karprotézissel száguldozzon.


Az északír Stephen Thompson visszatérne a motorversenyzéshez annak ellenére, hogy az idei North West 200 utcai versenyen egy balesetben elvesztette az egyik karját.

Az NW200 a második leghíresebb utcai verseny a Man TT után – ezeken a futamokon a mezőny városi utcákon és sima országutakon száguld, gyakran 300 km/órás tempó fölött. A biztonsági eszközök jóval szerényebbek, mint az épített versenypályákon tartott MotoGP-világbajnokság esetében.

Thompson nem emlékszik az idei bukására, melyben rajta kívül egy másik motoros és egy néző is megsérült. Az északír versenyzőnek légmelle lett, agyvérzést kapott, és számos csontja eltört. Azóta 11 műtéten esett át, és még újabbak várnak rá.

„Nem is tudom, megbékéltem-e már a karom elvesztésével, és nem is szeretném megmutatni – nyilatkozta Thompson a BBC-nek. – Egyszerűen csak fitt akarok lenni, mert ha versenyt nézek, egyből arra gondolok, hogyan javíthatnék a helyzetemen. Ez a bennem lévő versenyző. Eltökélt vagyok, minden lehetségeset megteszek a visszatérésért.”


Valentino Rossi és Thompson


Thompson egy évtizede indul országúti versenyeken, és a klasszikusnak számító Makaó GP-n számos top tízes helyezése van. A karprotézisét az év elejére várja, és augusztusban szeretne ismét versenyezni.

„Sokan talán nem szívesen hallják ezt, de szeretnék ismét versenyezni – fogalmazott a 38 éves pilóta. – Egy életem van, és nekem a versenyzés okoz örömet.”