Visszatér Király B. Izabella, a széljobbon elhíresült exképviselő

-

Ezúttal nem a politikába, hanem a színházi életbe: állami támogatással rendezi Vörösmarty Csongor és Tündéjét. A darab plakátja szerint az előadás egyszerre lesz sci-fi, vígjáték, népmese és bölcseleti dráma.


Színházi rendezőként tér vissza Király B. Izabella - szúrta ki az Index egy plakáton. A volt politikusnő a budapesti Térszínházban tűnik fel: a Nagyabonyi Színkör vendégjátékát, Vörösmarty Csongor és Tündéjét rendezi, amiből a plakát tanúsága szerint egyszerre varázsol sci-fit, vígjátékot, népmesét és bölcseleti drámát. A plakát tanúsága szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia is támogatja Király B. Izabella munkásságát.

Király B. Izabella 1990-ben az MDF színeiben jutott be az Országgyűlésbe, majd kilépett onnan és 1993-ban szkinhedekkel együtt megalapította a Magyar Érdek Pártját. A párt 1999-ben együttműködésre szerződött Szaddám Huszein pártjával. Az iraki diktátor bukása után az új hatalom nyilvánosságra hozta azoknak a külföldieknek a névsorát, akiket a bukott rezsim anyagilag támogatott, cserébe az Egyesült Államok elleni lejárató kampányért, köztük volt a Magyar Érdek Pártja is.

Hosszú csend után Király B. Izabella az abonyi önkormányzati választáson tűnt fel, de nem mint induló, hanem mint a fideszes polgármesterjelölt támogatója. A helyi lapban arról írt, hogy Abony vezetése „teljesen elnőiesedett, s bár igen tehetséges, rátermett nők vezetik intézményeinket, mégis, városunk élén végre egy férfit szeretnék látni!”