Visszakapta az elrabolt 2 éves kisfiát a magyar anya

-

A kisfiúnak francia apja van, ő vitte magával Szombathelyről még december elején. Az illetékes francia bíróság 24-én döntött, és visszaadta a fiút édesanyjának.


December 8-án, a nyílt utcán ragadta el a két éves kisfiút Varró Katalintól a nő volt élettársa - emlékeztet a Népszabadság. A 46 éves francia férfi hátulról támad a nőre, ő és a gyerek is a földre került. A férfi ütötte a nőt, ahol érte. A férfinak volt egy segítője is, vele érkezett egy bérelt kocsival a helyszínre. Az autót egy bevásárlóközpont parkolójában hagyták, onnan a férfi már a saját autójával ment haza Franciaországba. Írt egy SMS-t, hogy már hazaértek, később közös képeket is posztolt a Facebookra a kisfiúval.

A rendőrség kezdetben eltűntként kezelte a kisfiút, majd később elfogatóparancsot adtak ki az apa, Patrick Royer ellen. Ugyanis kiderült, már korábban is próbálta elrabolni a kisfiút, hasonló támadásokkal.

A jogilag nem gyermekrablásnak minősülő cselekedet felgyorsította a gyerekelhelyezési pereket Magyarországon és Franciaországban is. A magyar bíróság az anyának, a francia az apának ítélte a gyereket korábban - ám utóbbit az apa megvezette, és mikor kiderült a csalás, a döntést érvénytelenítették. Az új ítélet - melyben a francia bíróság az anyjának ítélte a gyereket - december 24-én született meg - értesült a Népszabadság. Az anya és gyermeke már elindultak hazafelé.