Visszajön a hőség

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Szeptember elejétől viszont igazi őszi idő lesz.


Pénteken a ragyogó napsütést csak fátyolfelhők zavarhatják, eső sehol sem alakul ki. A délnyugatira, nyugatira forduló szél néha megélénkül, egyébként mérsékelt lesz a légmozgás. Reggelre 13 és 21 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála, délután már országos hőségre számíthatunk 30-35 fokos maximumokkal – áll a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Szombaton délelőtt fátyolfelhős, délután szinte zavartalanul napos időre számíthatunk. Csapadék továbbra sem fordul elő. Reggel 15 és 21, délután 31 és 35 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap marad az igazi strandidő: szinte zavartalan lesz a napsütés, és a hőmérséklet is 33 fok körül várható.

Hétfőn folytatódik az országos hőség: mindenhol 30 fok felett alakul a csúcsérték. A perzselő napsütést csak a fátyolfelhők szűrhetik. Kedden estig nem lesz változás időjárásunkban, napos, meleg idő valószínű. Estétől megerősödik az északnyugati szél, és a Dunántúlon már egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat.

Szerdától északnyugat felől egyre hűvösebb és egyre nedvesebb levegő érheti el hazánk térségét, erős lehűlés várható, véget ér a nyári meleg. Borongós, hűvös, igazi őszi idő alakulhat ki gyakori esővel, záporesővel. Részletek a köpönyeg.hu-n.