Visszafizette a végkielégítést, amelyet a feleségétől kapott

-

Többmilliós végkielégítést szavazott meg a fideszes Simon Miklósnak a saját felesége által vezetett nyírbogáti önkormányzat. Néhány bírósági kör után Simon most visszafizette a pénzt.


Nyírbogát polgármestere, a fideszes Simonné Rizsák Ildikó javaslatára bruttó 3 millió 67 ezer forintot kapott a távozó polgármester, azaz Rizsák férje, Simon Miklós – írja a Bors. Simon ugyanis 2014-től nem lehetett tovább egyszerre polgármester és képviselő. A törvény szerint ugyanakkor nem kaphatott volna végkielégítést, ha képviselő lesz. Ellenzéki pártok ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeztek ellene, és feljelentették költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával. A nyomozást először bűncselekmény hiányában megszüntette a járási ügyészség, és a megyei kormányhivatalnak sem volt gondja a kifizetéssel.

A megyei főügyészség viszont megállapította, hogy a döntéshozók tévesen értelmezték a jogszabályokat, bűncselekménnyel azonban nem gyanúsíthatók. Simon Miklós közben visszautalt az önkormányzatnak 791 334 forintot. A politikus ugyanakkor a Borsnak azt mondta: „Aki valamiért megdolgozott, azt ki kell fizetni, ha polgármesterről van szó, ha kőművesről.”