Világsztárokkal játszik a fociválogatott, 2 milliárdot ad a MOL

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában barátságos mérkőzésen az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott.


Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, Bernd Storck szövetségi kapitány együttese májusban még egy, de minden bizonnyal két felkészülési összecsapást - egyet biztosan idegenben - vív majd, még erősebb rivális ellen. Hogy kik lesznek a májusi ellenfelek, arról egyelőre nem beszélt az elnök.


Valószínűleg Modricot is láthatjuk márciusban


A horvát válogatott játékerejét jelzi, hogy legismertebb játékosai európai topklubokban szerepelnek, Ivan Rakitić a Barcelona, Luka Modric és Mateo Kovacic a Real Madrid, Dejan Lovren a Liverpool, Ivan Perisic és Marcelo Brozovic az Inter, Mario Mandzukic a Juventus labdarúgója. A jelenlegi csapatkapitány, Darijo Srna (Sahtar Donyeck) a horvát labdarúgás legtöbbszörös válogatott játékosa, eddig 127-szer szerepelt címeres mezben.


Rakitic is jöhet


Az MLSZ elnöke kifejtette, a válogatottnál február 20-tól és március 20-tól is ötnapos összetartás rendeznek majd, az OTP Bank Liga április 30-án zárul, a Magyar Kupa döntőjét pedig május 7-én játsszák. Bernd Storck csapata másnap kéthetes edzőtáborba, várhatóan Ausztriába utazik majd 28 játékossal, igaz, a Magyar Kupa döntőjében érdekelt csapatokból érkező játékosok várhatóan csak később csatlakoznak.

Május 23. és június 2. között újabb edzőtábor következik, ekkor már kevesebb játékossal, majd a gárda június 5-én indul útnak a franciaországi Európa-bajnokságra 23 labdarúgóval.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A június 10-én rajtoló kontinensviadalon a csapat sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban.


Ébred az erő

A szerdai sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a MOL több mint kétmilliárd forinttal támogatja az MLSZ-t a társasági nyereségadón (TAO) keresztül, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A MOL ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.

„Ébred az erő, a válogatott sikeres kvalifikációja egy bizonysága ennek, hittel, akarattal és erőfeszítéssel mindent el lehet érni, ez a mi üzletfilozófiánk is” – mondta Hernádi Zsolt, aki a szponzorációval kapcsolatban megjegyezte, az összeg erre a naptári évre vonatkozik, a lehetséges folytatást pedig mindig felül fogják vizsgálni.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!