Világszerte leállt a vízumkiadás az amerikai nagykövetségeken

-


Technikai probléma lépett fel az amerikai külügyminisztérium egységesített konzulátusi adatbázisában, ezért világszerte késésre kell számítaniuk azoknak, akiknek vízumügyük van folyamatban – adta hírül az Origo.

A külügyminisztérium mindig azt tanácsolja az Egyesült Államokba utazóknak, hogy addig ne véglegesítsék utazásuk részleteit, amíg nem kapták meg a vízumot, mert bármikor előfordulhat, hogy a rendszer késve hagyja jóvá a kérelmeket. A kártérítés ezért kizárt.

Az Origo információi szerint hasonló problémák évente többször is előfordulnak, de legfeljebb néhány napos csúszást okoznak.

A vízumközpont azt ígéri, hogy minden fejleményt publikál a nagykövetség honlapján és a közösségi médiában. A honlapon jelenleg az olvasható, hogy „az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériuma - Konzuli Főosztályának útlevél- és vízumrendszerében technikai nehézségek léptek fel. A probléma világszerte jelentkezik, nem limitált egyes országokra, állampolgársági dokumentumokra vagy vízumkategóriákra. Elnézést kérünk a kellemetlenségért, folyamatosan dolgozunk a hiba elhárításán, és arra számítunk, hogy a rendszerünk hamarosan ismét teljes kapacitással működni fog.”