Világbajnokot dob harcba a magyar válogatott a norvégok ellen

Fotó: AFP / PASCAL GEORGE

-

A játékosként világ- és Európa-bajnok Andreas Möller is csatlakozik a norvégok elleni Eb-pótselejtezőre készülő fociválogatott szakmai stábjához.


Bernd Storck szövetségi kapitány a sorsdöntő mérkőzések előtt alaposan átalakította stábját, ugyanis távozik Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző és Sallói István megfigyelő is. A 48 éves, Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes Möller mellé Szélesi Zoltán, illetve Holger Gehrke kapusedző csatlakozik a válogatotthoz.„Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését” – idézte Bernd Storckot az MLSZ honlapja. A 85-szörös német válogatott Möller „eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek és az egész magyar labdarúgásnak” – fogalmazott.


„Úgy hiszem, ötven százalék az esély a továbbjutásra” – latolgatta röviden az esélyeket Möller, aki hozzátette, bár a mostani megállapodás csak a pótselejtezős párharcra vonatkozik, el tudja képzelni, hogy folytassa a munkát a válogatottnál, ha a csapat kijut a franciaországi Eb-re.


Az Eb-pótselejtező első meccsét november 12-én, Oslóban rendezik, a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában.