Viharos széllel érkezik az erős hidegfront

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

A sokéves átlagnál több fokkal hűvösebb időnk lesz.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap napközben északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen lesz napsütés. Északkeleten és délnyugaton fordulhat elő nagyobb eséllyel zápor. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a középső tájakon nagy területen viharossá fokozódik. Erős hidegfronti hatásra kell készülni. Reggel 14, délután 20 fok körül alakul a hőmérséklet. A sokéves átlagnál több fokkal hűvösebb időnk lesz.

Hétfőn délelőtt napos idő lesz, majd délután átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és elszórtan – főleg északon – zápor is előfordul. Reggelre 7 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután csak 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk, igazi őszi idő várható. Továbbra is erős lesz az északnyugati szél.

Többórás napsütésre kedden és szerdán számíthatunk először, de azért lesz kevés gomolyfelhő is. Csak néhol valószínű zápor. Kissé gyengül a szél. Reggelente csak 5 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők és délután is hűvös lesz: 17-22 fok között alakulnak a maximumok. Csütörtök és pénteken változóan felhős időre van kilátás. Csütörtökön néhol, pénteken elszórtan fordul elő záporeső. Hajnalonként párássá válthat a levegő. Alig lesz változás a hőmérsékletben, csak egy-két fokos melegedés lehet.