Vihar, földindulás, tűzijáték - Ezek voltak az elmúlt hét képei

Fotó: MTI / Bruz·k NoÈmi

Rengeteg eső és még több viharkár a fővárosban. A nemzeti ünnepet eső nélkül ülhettük meg. A VS.hu fotórovatának összeállítása az elmúlt hét képeiből.


Kuvaiti fiatalok árnyékáról Kuvaitvárosban miközben előkészítik gyöngyhalászhajójukat. Kuvaitban évente rendeznek hagyományőrző fesztiválokat a gyöngyhalászoknak, amelyek során fiatalok egy hetet tengeren töltenek, majd az elődeik által is használt eszközökkel fogják ki a kagylókat, igazgyöngyök után kutatva.


Dél-koreai őrök felvonulása Szöulban a japán gyarmattól való elszakadásuknak 70. évfordulóján


Egy afrikai menekült próbálja elérni a hajót Görögországban, Kósz szigetén, ami Törökország felé halad tovább


Zsírral bekent oszlopon másznak fel a nyereményekért a versenyzők az Indonézia függetlenségének emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen a jakartai Ancol strandon. A korábbi holland gyarmat Indonézia pontosan hetven évvel ezelőtt, 1945. augusztus 17-én kiáltotta ki függetlenségét.


Egy férfi áll elakadt autója tetején a vízzel elöntött XIII. kerületi Béke térnél 2015. augusztus 17-én. Egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag.


Az előző este lecsapó viharban beszakadt útburkolat a budapesti Fővám téren


Vlagyimir Putyin orosz elnök egy búvárhajóban a krími Szevasztopol kikötővárosban 2015. augusztus 18-án. Putyin egy elsüllyedt ősi kereskedőhajó május végén megtalált roncsait tekinti meg a Fekete-tengerben.


Strandolók menekülnek a közelgő vihar elől a közép-olaszországi Roseto degli Abruzziban


A török színekben versenyző Bozsik Gábor versenyez a férfi kajak egyesek 1000 méteres előfutamában a milánói kajak-kenu világbajnokságon


Mezőgazdasági dolgozók fiatal sertéseket engedtek egy bevásárlóközpontva Sarlatban, Franciaországban


Pecek Lakatos Kriszti·n

Pecek Lakatos Krisztián bőgős a Pecek Lakatos Triónak a Művészetek Palotája (Müpa) Üvegtermében adott koncertjén 2015. augusztus 20-án. Az intézmény minden évben dzsesszel köszönti az államalapítás ünnepét, és nyitja meg új évadát.


Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten 2015. augusztus 20-án


Résztvevők rajtolnak az Ironman 70.3 triatlonverseny úszás számában Budapesten


Bevándorlók átugranak a görög-macedón határt elválasztó szögesdróton Gyevgyelijában 2015. augusztus 22-én. A rohamrendőrség villanógránátokat vetett be ezen a napon, hogy feloszlasson egy több ezer fős, bevándorlókból álló tömeget, akik a senki földjén rekedtek, miután a macedón vezetés - épp a migránsválság miatt – két nappal korábban rendkívüli állapotot hirdetett az ország déli részére.


Paskai L·szlÛ; Erdı PÈter

Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek temetési gyászszertartásán az Esztergomi Főszékesegyházban 2015. augusztus 22-én.


Egy olajfinomító kéményei a lenyugvó nappal a háttérben a Kansas állambeli McPhersonban