Vihar és nyár - felemás hétvége elé nézünk

Fotó: MTI/EPA / Farúk Hán

-

A hőmérséklet akár 28 fokig is emelkedhet, de néhol akár viharos szél is lehet - írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Péntek

A nap első felében szikrázóan napos idő lesz. Délután az északi tájakon megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék itt sem várható. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. Reggel 5 és 10, délután 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfronti hatás kezdődik.


Szombat

A szép április napsütést csak fátyolfelhők zavarják. Eső nem fordul elő. A délnyugati szél többfelé megerősödik. Erősödik a nappali felmelegedés: 20 és 25 fok közötti kellemes hőmérséklet ígérkezik.


Vasárnap

A napsütés mellett délután már több helyen megnövekedhet a gomolyfelhőzet és estétől zápor, zivatar is kialakulhat. Kora nyáriasan meleg lesz: 22 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél fokozódhat viharossá.


Hétfő

Eleinte felhős lesz az ég, és elszórtan kisebb csapadék is előfordul. Napközben aztán gyorsan kitisztul az ég és előbukkan a nap. A kezdetben még erős légmozgás fokozatosan mérséklődik. 16 fok körül alakul a csúcsérték.


Kedd

A friss reggelt követően, a ragyogó napsütés hatására 19 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Csapadék nem lesz. A szél is mérsékelt marad.