Vihar: egy vonat kisiklott, máshol felsővezeték szakadt

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

Fát döntött a szél a vasúti sínekre, ennek rohant neki a Pécs-Gyékényes-Nagykanizsa vasútvonalon közlekedő vonat. Senki nem sérült meg


Reggel háromnegyed ötkor, a Barcsról Pécsre közlekedő személyvonat Szentdénesnél egy tengellyel kisiklott., miután a viharos szél miatt a sínekre dőlt fának rohant.

A Mávinform közleménye szerint senki sem sérült meg. Szigetvár és Szentlőrinc között pótlóbuszok járnak, körülbelül félórás késéssel szállítják az utasokat.

Pótlóbuszok járnak a dél-balatoni vasútvonalon is, mivel a szél leszakította a felsővezetéket Balatonszárszó és Balatonszemes .között. Várhatóan egész délelőtt a Lepsény és Szántód-Kőröshegy között közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Lepsénytől-Fonyódig viszik az utasokat.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon közlekedőknek is 30-60 perces késésekkel kell számolniuk. Balatonszárszón egy fa ága szakított le egy felsővezetéket a vasúti átjárótól mintegy kétszázötven méternyire, a fa ki is gyulladt. A siófoki hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.