Vigyázzon, már az óvszert is hamisítják!

Fotó: AFP / PhotoAlto / Philippe Ughetto / AFP / PhotoAlto / Philippe Ughetto

-

Több mint 2 millió forint értékű ismeretlen helyen gyártott, hamisított Durex márkajelzésű gumi óvszert és egyéb termékeket találtak a pénzügyőrök Budapesten egy bevásárlóközpont raktárában.


A NAV pénzügyőrei ellenőrzést tartottak Budapesten egy főként távol-keleti termékeket forgalmazó bevásárlóközpont raktárában és üzlethelyiségében, ahol megközelítőleg 7300 darab Durex márkajelzésű óvszert találtak. A vámhivatal közleménye szerint a termék csomagolásán helytelen magyar helyesírással íródott termékismertető és az eredeti terméktől eltérő feliratok voltak láthatók, ezért a pénzügyőrök szakértőt rendeltek ki.

A termékekről kiderült, hogy azokat a jogtulajdonos engedélye nélkül készítették, ezáltal nem csak jelentős anyagi hátrányt, hanem az ismeretlen körülmények között előállított gumi óvszerekkel – a szakértő szerint – komoly egészségügyi kockázatot is okoztak az elkövetők.

A pénzügyőrök a hamis termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény és szabálysértés miatt eljárást kezdeményeztek.