Vidisen vérzett el a Loki

-

Úgy esett ki a Debrecen az Európa Liga selejtezőjében, mint egy napja a Videoton a Bajnokok Ligájában: emberhátrányba került idegenben, ki is kapott, úgy sem volt esélye, hogy az ellenfél nem játszott nyomasztó fölényben.


Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Rosenborg (norvég)-Debrecen 3-1 (2-1)
Trondheim, Lerkendal Stadion, v: Pisani (máltai)
gól: Söderlund (27.), Jensen (40.), Vilhjálmsson (86.), ill. Castillion (43.)
piros lap: Máté (48.)
Rosenborg: Hansen – Svensson, Björdal, Eyjólfsson, Skjelvik – Jensen (Solli, 88.), Selnaes, Midtsjö (Saeter, 82.) – Helland, Söderlund (Vilhjálmsson, 77.), Mikkelsen
Debrecen: Verpercz – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Tisza (Morozov, 52.) – Balogh N. (Zsidai, 62.), Castillion, Sidibe (Mihelic, 77.)
Továbbjutott a Rosenborg, 6-3-al.


A Debrecen az első meccsen otthon is kikapott 3-2-re, mert bár szinte végigtámadta a 90 percet, a norvégok a kevés helyzetükből hármat is kihasználtak. Kondás Elemér edző még a hazai vereség után is bízott a továbbjutásban, ám hangsúlyozta, hogy az csak a védelmi hibák kiküszöbölésével fog menni.

Nos, ebből nem sok valósult meg. Bár a Loki támadott a meccs legelején, az első igazán komoly helyzetet a Rosenborg puskázta el. Aztán viszont nem rontott az északi csapat, így már 40 perc után 2-0-ra vezetett, összesítésben pedig 5-2-re.

Noha Geoffrey Castillion még a szünet előtt szépített (mindhárom gól jobb oldali beadásból született, Helland-Varga Józsi 2-1), túl sokáig nem reménykedhettek a debreceniek. A félidőben még igen, és aztán még három percig: akkor Máté Péter megkapta a második sárga lapját, a DVSC pedig ugyanúgy emberhátrányba került, mint szerdán a Videoton.


Pedig egyik magyar kupacsapat ellenfele sem éppen világverő, lényegében az európai középmezőny alja. Helyenként fel is vették velük a versenyt a magyar csapatok, ám annál fájóbb volt látni, hogy a visszavágókon valós továbbjutási esély nélkül vergődnek. Trondheimben ezt nyomatékosította az utolsó percekben született harmadik norvég gól, amellyel végül 6-3-al jutott tovább a Rosenborg.

A Videoton legalább még részt vesz majd az EL playoff körében, a Loki viszont befutott a végállomásra, a szurkolóinak maradnak a hazai viszonylatok a nemzetközi csoportmeccsek helyett.