Videóra vették, hogy ég porrá egy hoverboard

Forrás: Soar Boards

-

A hoverboard – amely nevével ellentétben nem lebeg, hanem gurul – volt az idei karácsony egyik legmenőbb ajándéka. Sajnos a Kínában gyártott járgányok nem mindegyike tökéletes.


A lenti videón látható incidens az első dokumentált Los Angeles-i hoverboardtűz. A héten korábban lépett életbe a tiltás, amely szerint a Metrolink tömegközlekedési vállalat járműveire tilos hoverboarddal felszállni. Több légitársaság pedig már korábban letiltotta a járatairól a kínai közlekedési eszközöket.


Az égő járgányhoz egy rendőr hívta ki a Los Angeles-i tűzoltókat, akiket eddig nem hívták ki légdeszkás esethez. A tűzoltóság később kiadott egy kétoldalas vásárlási és biztonsági tanácsadót, amelyben olyan nehezen betartható tanácsok vannak, mint hogy a vásárló ellenőrizze, hogy a kinézett eszköz megfelel-e a szabványoknak.A hoverboard azért egy csodatermék – és azért lesz vele nehéz bármit kezdeniük a hatóságoknak –, mert nincs egy megnevezhető gyártója. A kínai különleges gazdasági zónákban készítik, több száz márkanév alatt árusítják, és arra sincs sok garancia, hogy az azonos márkájú, más szállítmányból származó kütyük hasonlítanak egymásra belülről. Így nehéz lesz megállapítani, hogy melyeket tervezték a biztonsági előírások betartásával, és melyek balesetveszélyesek. Az viszont közös jellemzőjük, hogy a bennük alkalmazott lítiumion akkumulátor tűzveszélyes, ha nem kezelik megfelelően.


(Képünk illusztráció, honnan is lehetne tudni, milyen típus ég épp a videón.)