Videón üzent Dzsihád John: Visszatérek Angliába és mindenkit lefejezek

Forrás: AFP

-

Ez az első szereplése az Iszlám Állam gyilkosának, mióta februárban kiderült a személyazonossága.


Új videofelvétel került elő a Dzsihád John néven ismert terrorista gyilkosról, az Iszlám Állam kivégzőjéről, írja a Daily Mail saját információira hivatkozva. A brit bulvárlap szerint a filmen a brit férfi fedetlen arccal látható, és arról beszél, hogy az Iszlám Állam vezetőjével együtt visszatér Nagy-Britanniába, és folytatja a lefejezéseket, "minden hitetlent megöl".

A lap szerint a videó feltehetően délkelet-Szíriában készült két hónapja. A cikk emlékeztet: januárban ez a férfi fejezte le a japán Goto Kendzsit, februárban azonban kiderült, hogy Mohammed Emwazi a valódi neve, azóta nem láthattuk őt.

Az 1 perc 17 másodperces videóból állítása szerint 8 másodpercet láthatott a Mail, a többit elmondásból ismerik. A lap elismeri, hogy a képfelvételeket hang nélkül kapta meg, de - mint írják - külön meghallgathatták az egész hanganyagot. Úgy tudják, a felvétel mobillal készült Deir Ezzor városában.

A videót lázadók szerezték meg, és egy Szófiában élő emberüknek küldték el Viberen, aki értesítette a rendőrséget. A Daily Mail a brit rendőrségnek adta át a felvételt.

Dzsihád John több nyugati túszt végzett ki: ő ölte meg a már említett japán Goto mellett társát, Jukava Harunát, az amerikai James Foleyt, Steven Sotloffot, Peter Kassiget, a brit David Hainest és Alan Henninget is.