Videón Juncker összes rigai pofonja és cuppanós puszija

Fotó: MTI/EPA / OLIVIER HOSLET

-

A pénteki rigai csúcstalálkozó fotózásán az összes hozzálépő politikust meglepte valamivel az Európai Bizottság elnöke. Az Orbán Viktornak osztott tasli mellett volt, akinek a hasát paskolta meg, másnak a kopasz fejére nyomott csókot. A Canal+ szatirikus hírműsora remek montázst állított össze Juncker bohóckodásaiból.


Juncker jót mulatott azon, hogy több politikusnak is ugyanolyan nyakkendője volt, mint neki, de ugyanekkora örömöt jelentett számára a felfedezés, hogy Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök viszont – egyébként hagyományosan – egyáltalán nem viselt nyakkendőt. Az EB elnöke szinte mindenkit kivétel nélkül megpaskolt, előfordult, hogy harmadik puszira csücsörítette a száját, a belga miniszterelnöknek, Charles Michelnek pedig le kellett hajtania kopasz fejét, hogy Juncker csókot nyomjon rá.


A Le Petit Journal műsorvezetője a sok zavarba hozott politikus közül még így is a lediktátorozott Orbánnak szentelte a legnagyobb figyelmet. A hírműsor olyan kifejezésekkel illette a magyar miniszterelnök politikáját, mint a „nagyon populista” vagy az „autoriter kicsúszás”.

Juncker gyerekes és bizarr gesztusaiból pedig korábban mi is összegyűjtöttük a 8 legkínosabbat.