Videón, ahogy megszületik a veszélyeztetett elefántbébi Angliában

-

Az állatkert reméli, hogy a kicsi születésével felhívja a figyelmet az állatfaj megmentésére.


A chester-i állatkert munkatársai közzétették azt a felvételt, amelyen az látható, ahogy az ázsiai elefánt megszüli borját. A 34 éves anyuka augusztus 20-án hozta napvilágra nőstény kicsinyét, miközben négy másik családtagjuk is ott volt a közelükben. Szinte hihetetlen, hogy míg a nőstény 22 hónapon keresztül volt vemhes, a kisborjú három perccel a születése után már lábra is állt.


Az állatkert személyzete is csak a biztonsági kamerán keresztül figyelte a szülést, mert nem akarták megzavarni az elefántcsordát. A kis elefánt rokonai is nagyon érdeklődőek voltak a születés után, mindegyik a közelébe akart kerülni, és megszagolni, de az anyja ezt nem engedte. A nőstény enyhén rugdossa is kicsinyét, hogy az minél előbb lábra álljon.

A chester-i állatkert munkatársai azt mondják, nagyon jó, hogy a többi állat is a környéken volt, főleg a fiatalabbak, mert így megtanulják, hogy miként megy egy szülés, és mit is kell csinálniuk ilyenkor.

Az állatkert azt reméli, hogy a borjú születése felhívja a figyelmet, hogy az ázsiai elefánt a Természetvédelmi Világszövetség veszélyeztetett állatfajainak listáján szerepel. A vadonban már csak kevesebb mint 50 ezer példány él.